Niels Smedegaard: Norwegian har været for tæt på kanten

Frem til 2021 vil Norwegian spare for i alt 4 milliarder norske kroner. Det kommer til at påvirke både lang- og kortdistanceruter, fortæller den nye bestyrelsesformand i Norwegian, Niels Smedegaard.

Norwegian har den seneste tid været igennem en stor spareplan. Ruter og baser er blev nedlagt, og nu oplyser flyselskabet, at der kommer 10 procent færre sæder til salg i 2020. derudover reducerer de kapaciteten med 20 procent.

Det skriver Finans.dk

– Det er en svær opgave. Der skal tages hårdt fat, og det bliver en barsk turnaround. Men der er ingen vej uden om, for Norwegian har været for tæt på kanten. Uret tikker, og vi er simpelthen nødt til igen at tjene penge, siger Niels Smedegaard, bestyrelsesformand i Norwegian.

Den danske formand understreger, at det vil tage to år eller mere at løse problemerne. Ifølge Finans har Norwegian mistet 6,5 milliarder norske kroner de seneste år.

– Der har været en del uro, så på den korte bane har det primære fokus været at skabe ro finansielt. Vi har fået udskudt tilbagebetaling af lån, solgt aktier i Bank Norwegian og gennemført en kapitalforhøjelse. Vi har fået 2,5 mia. norske kr. i kassen, og dermed har vi købt os den tid, der skal til for at gennemføre vores turnaround, siger Niels Smedegaard.

Han tilføjer, at Norwegian har lavet en spareplan, der skal sikre virksomheden 4 milliarder norske kroner ved udgangen af 2021. Det kommer til at påvirke både Norwegians korte og lange ruter.

Niels Smedegaard blev formand i Norwegian i maj.

Kommentarer är stängda.