Annonce:

Annonce:

Lufthansa halverer kvartalsunderskud

Kvartalsregnskab viser tab på 7,8 mia. kr., mindre end det halve af sidste års tal. Passagertal reduceret til en tiendedel af kundemængden før Corona.

I første kvartal af 2020 havde Lufthansa et driftsunderskud på 15,8 mia. kr., rapporterer mediet Finans.dk.  Dermed har den tyske flykoncern mere end halveret sit kvartalsunderskud. Forbedringen er særligt bemærkelsesværdig fordi første kvartal af 2020 ikke omfattede nær samme Corona-relaterede udfordringer som første kvartal i år.

Det er først og fremmest massive besparelser, der har resulterede i det forbedrede resultat; Ifølge en regnskabsmeddelelse fra Lufthansa er de løbende driftsudgifter reduceret med 51%, inklusive en reduktion i medarbejderstaben på hele 20%, så koncernen nu beskæftiger 111.000 medarbejdere i alt.

Lufthansa-koncernen melder samtidig, at man ikke er færdig med at skære i antallet af ansatte. Således er der lanceret et nyt fratrædelsesprogram, som skal motivere medarbejdere til at forlade koncernen selv, så kommende fyringsrunder bliver mindre omfattende.

Udsigterne for resten af 2021 er den tyske flykoncern ikke konkrete omkring; Forventningen fra ledelsen er, at man – for hele regnskabsåret – ender på en omsætning på mellem 40 og 50% af 2019. Topchefen, Carsten Spohr, konstaterer i regnskabsmeddelelsen, at udbredelsen af vacciner gør, at man forventer ”markant stigende efterspørgsel fra sommeren og frem”. Men Spohr sætter ingen konkrete ambitioner for, hvor hurtigt eller hvor meget passagertallet vil vokse i forhold til tiden før Corona-pandemien.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.