Annonce:

Annonce:

Konkursramt flyselskab topper liste over modtagere af Corona-kompensation

I alt har staten sendt 365 mio. i bl.a. lønkompensation efter danske virksomheder, som efterfølgende er gået konkurs. Det nu konkursramte Jet-Time alene fik omkring 20% af pengene.

Statslige, midlertidige tilskudsordninger, først og fremmest lønkompensation under Corona-krisen, havde til formål at hjælpe trængte dele af erhvervslivet gennem den omsætnings- og indtjeningsnedgang, nedlukningen af Danmark – og resten af verden – resulterede i fra marts måned. Men en del af tilskuddene endte hos virksomheder, som på trods heraf ikke klarede skærene.

Ifølge en opgørelse lavet af erhvervsportalen Lasso X i samarbejde med Politiken, er mindst 365 mio. kr. indtil videre konstateret uddelt til virksomheder, som efterfølgende gik konkurs. Øverst på listen står det konkursramte charterflyselskab Jet-Time, der med godt 77 mio. kr. i tilskud, er den danske, nu konkursramte virksomhed, der har modtaget mest i støtte.

Jet-Time gik konkurs i slutningen af juli måned. I forbindelse med konkursen blev der dannet et nyt flyselskab, som det er hensigten skal gøre operativt, når et marked for chartertrafik forventeligt åbner igen næste år.

Direktør i både det konkursramte selskab og det nye Jet Time, Jørgen Holme, skrev i en pressemeddelelse i forbindelse med konkursbegæringen, at ”2020 så ellers ud til at blive det bedste år for Jet Time nogensinde. Selskabets 11 passagerfly var fuldt bookede til charterflyvninger hele sommeren samt til opgaver, hvor Jet Time flyver på vegne af andre flyselskaber”.

Nummer to på listen over konkurser i rejse- og turistindustrien, der har kostet staten millioner i tilskud, er Tribe Hotel Management, som stod bag hotelkæde First Hotels i Danmark. Tribe havde, da man kastede håndklædet i ringen, modtaget henved 19 mio. kr. i Corona-tilskud.

På top 10 listen over konkursramte branchevirksomheder, der er gået konkurs efter at have modtaget de statslige Corona-tilskud finder man – på 10. pladsen – også en anden hotelkæde, nemlig Guldsmeden Hotels. Kæden havde på konkurstidspunktet modtaget 2,2 mio. kr. i støtte, fremgår det.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.