Annonce:

Annonce:

Kjos: Det kan blive en win-win med Norwegian

Norwegian-grundlægger, nu medinvestor i nyt, norsk lavpriseventyr, ser store muligheder i et samarbejde mellem de to flyselskaber.

 

 

Mens lavprisselskabet Norwegian tabte betydelige summer og endte med at måtte nedlægge hele langdistancesatsningen sad den tidligere topchef, Bjørn Kjos, og så til fra sidelinjen. Kjos har ikke opgivet drømmen om et ”verdensherredømme” i lavprissegmentet. Og der er en helt særlig årsag til, at han tror på det denne gang.

”Jeg vil absolut ikke gøre noget, som er til skade for Norwegian. Jeg havde heller ikke involveret mig i dette projekt, hvis jeg ikke følte det var en vinn-vinn for Norse og Norwegian”, siger Kjos til E24.no.

Hensigten er klar, nemlig at samle handsken op efter Norwegian med etablering af langruter fra Europa. I første omgang med amerikanske destinationer i fokus, senere med asiatiske.

Bjørn Kjos understreger, at hans tillid til det nye flyselskab, i høj grad er baseret på personkredsen, der står bag.

Selv ejer Bjørn Kjos en mindre aktieandel på 15%, mens hans mangeårige ven og forretningspartner, Bjørn Kiise, ejer 12% af aktierne. Storaktionær er Bjørn Tore Larsen, som ejer 53% af Norse-aktierne direkte, og yderligere 10% gennem et selskab, i alt 63%.

Og så er Norse Atlantic Airways på vej til at blive offentligt handlet. Selskabet sigter nemlig mod en plads på Euronext Growth på Oslo Børs, og har engageret bl.a. Sparebank1 og mæglerhuset Pareto til at gennemføre en børsemission.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.