Annonce:

Annonce:

Frygter røde rejsevejledninger langt ind i februar

Erhvervsorganisation kalder nye rejsevejledninger en ”nedlukning” af brancher, som i forvejen er helt i knæ.

”Det er en voldsom opstramning, og reelt er der tale om en nedlukning af store dele af luftfarten”. Sådan vurderer direktør i DI Transport, Michael Svane, på finans.dk konsekvensen af fredagens opdaterede rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet. Her blev vejledningerne skærpet. Så hele verden nu er i ”rød”.

Ifølge Svane rammer de skærpede restriktioner erhvervslivet bredt, fordi virksomheder dermed ikke kan besøge markeder og lande, der er vigtige for afsætningen. Men Svane betoner først og fremmest, at luftfarten og rejsebranchen, som i forvejen ”er helt i knæ” nu rammes yderligere.

Michael Svane peger dels på indførelsen af et Corona-pas, dels på forlængelse af hjælpepakker og kompensationsordninger for at holde hånden under virksomhederne i de berørte brancher.

Direktør i DRF, Lars Thykier, betegner de opdaterede rejsevejledninger som en ”endegyldig tvangslukning” af rejsebureauerne.

”Med dagens grænselukning er rejsebranchen endegyldigt blevet tvangslukket” siger Thykier i en pressemeddelelse, og fortsætter: ”Rejsebureauerne har kæmpet i næsten et år nu, uden nogen omsætning og uden reel hjælp fra den regering, der ellers lovede at holde hånden under os. Det er desværre ikke sket, så med mindre man fra regeringens side har et udtalt ønske om at komme af med os, så er det altså nu, vi skal have den støtte, vi er blevet lovet. Det er sidste udkald”.

Mens rejsevejledningerne opdateres hver fredag gælder de generelt skærpede, samfundsmæssige restriktioner, foreløbig til den 17. januar. Men Statsminister Mette Frederiksen antydede søndag i et TV-interview på TV2 News, at restriktionerne formentlig forlænges, eller kun lettes i mindre omfang.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.