Annonce:

Annonce:

Forhandlinger om yderligere statshjælp til Norwegian

Den norske regering og støttepartier diskuterer ny hjælpeaktion til det nødlidende lavprisselskab.

Det norske Fremskridtspartiet mødtes tirsdag med landets Samferdselsminister for at drøfte yderligere hjælp til det trængte lavprisselskab, Norwegian. Selskabets ledelse fortalte i sidste uge, at man, under de nuværende markedsforhold, vil ”løbe tør” for likviditet inden påsken 2021, medmindre man lykkes med at hente yderligere kapital.

Hverken den norske regering eller støttepartierne vil løfte sløret for, hvad omfanget eller indholdet af en ny hjælpeaktion kan blive, fordi oplysninger fra forhandlingerne vil påvirke Norwegians aktiekurs. Men parterne bekræfter, at der føres samtaler, og fra støttepartiet lyder det, at man vil undgå en situation, hvor Norwegian går konkurs, og SAS dermed får reelt monopol på lufttrafikken i Norge.

Også den danske og svenske statsstøtte til SAS spiller en rolle for politikerne i det norske Storting som mener, at det stiller større krav til den norske regering om at komme Norwegian ”til undsætning”. Dog synes der t være politisk enighed om, at en ny hjælpepakke til det norske flyselskab også skal inkludere penge fra de private kreditorer i selskabet.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.