Annonce:

Annonce:

Forhandlinger med svensk kabinepersonale i hårknude

170 svenske kabineansatte kan være på vej mod en opsigelse.

Forhandlingerne mellem charterflyselskabet Sunclass Airlines og selskabets svenske kabinepersonale endte i sidste uge uden et resultat, og ifølge interne dokumenter fra selskabets ledelse, som er lækket til svenske medier, betyder det at samtlige kabineansatte i Sverige bliver opsagt.

Flyselskabet har bedt de svenske ansatte om at acceptere en lønnedgang på 20%. Samme krav har såvel norske som danske kabineansatte i selskabet indvilget i. Men de svenske kabinemedarbejderes fagforening har sagt nej til ledelsens forslag, med henvisning til at lønnedgangen på sigt vil forringe medarbejdernes vilkår, bl.a. på grund af lavere pension.

Af en intern e-mail fra selskabets ledelse til de fyringstruede medarbejdere, som svenske Expressen er kommet i besiddelse af, fremgår det, at de svenske kabineansatte har udsigt til en fyreseddel, efter de strandede forhandlinger. ”Vi har kun det valg tilbage at arbejde med løsninger, der vil medføre opsigelse af alle svenske kabineansatte” lyder det i e-mailen, som er sendt af selskabets Director of Operations.

Kommunikationschef i Sunclass Airlines, Lisbeth Nedergaard, siger dog i en kommentar til SVT Nyheter, at ledelsen stadig håber, der kan findes andre løsninger. ”Vi har ikke givet op endnu. Der er ingen tvivl om, at vi ønsker at beholde vores ansatte” siger kommunikationschefen.

Sunclass Airlines er en del af den delvist Petter Stordalen-ejede Nordic Leisure Travel Group, der også omfatter charterarrangørerne Spies og Ving.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.