Annonce:

Annonce:

Får nej til yderligere statsstøtte: Norwegian presses yderligere

Koncernchef har indkaldt til pressemøde i Oslo mandag formiddag. I en børsmeddelelse oplyses, at selskabet nu vurderer situationen for at sikre aktionærerne bedst muligt.

Den norske regering oplyste i en pressemeddelelse mandag, at man fremadrettet prioriterer en ”sund konkurrence” i norsk luftfart, og at man på denne baggrund ikke vil bidrage med yderligere finansiel støtte. Det har Norwegians koncernchef, danske Jacob Schramm, ellers ved flere lejligheder understreget nødvendigheden af, for at sikre selskabets overlevelse i 2021.

Ifølge regeringen er det ”ikke er forsvarlig brug af fællesskabets midler” at poste flere penge i det trængte, norske flyselskab. Det, mener Norwegian-chefen, er en holdning, han har svært ved at forstå. Schramm henviser dels til de milliardstore tilskud, konkurrerende flyselskaber har modtaget fra deres respektive regeringer, dels henviser han til de store værdier, Norwegian bidrager til at skabe for det norske samfund ved at transportere turister til landet.

Efter meldingen fra den norske regering betegner Norwegian selv fremtidsudsigterne som ”usikre” i en pressemeddelelse, selskabet har offentliggjort i dag. På den baggrund har Norwegian givet meddelelse til Oslo Børs, hvor man bekræfter, at man nu er i en ”udfordret situation”, og at CEO Jacob Schramm og finansdirektør Geir Karlsen er værter ved et pressemøde om situationen klokken 10.30.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.