Annonce:

Annonce:

Én procent står for halvdelen af verdens udslip af CO2 fra fly

Covid 19 pandemi gavner klimaet ved at medvirke til omstilling til mere holdbar flyindustri, påpeger forsker.

Omkring halvdelen af alt CO2-udslip fra flydrift kan henføres direkte til bare én procent af klodens befolkning. Det fastslår en ny undersøgelse af flyindustriens CO2-udledninger, lavet af det svenske Linné Universitet, som for nyligt er publiceret i tidsskriftet Global Environmental Change.

Ifølge svenske Stefan Gössling, der har forestået den svenske undersøgelse, giver resultatet basis for en vis optimisme, på klimaets vegne. Til den engelske avis The Guardian siger Gössling, at når den forventeligt rigeste procent af klodens befolkning i så stort omfang kan påvirke udledningen af CO2 fra fly, kan det blive den nødvendige krumtap for flyindustriens omstilling til en mere bæredygtig flydrift, som reducerer CO2-udslippet markant.

”De rige har haft alt for megen frihed til at forme planetens udvikling efter deres egne behov” lyder vurderingen fra den svenske forsker til avisen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.