Annonce:

Annonce:

Emirates leverer første halvårsminus i 30 år

Covid 19 sætter Dubai-baseret flykæmpe under pres. Hver fjerde ansatte sparet væk.

Emirates kom ud af regnskabsårets første seks måneder med et underskud på 3,8 mia. USD mod et overskud på 235 mio. USD I same periode sidste år.

Samtidig hrs selskabet i halvåret reduceret medarbejderstyrken med ca. 25%, blandt andet ved omfattende fyringer i sin ground handling division DNATA, hvor aktivitetsniveauet er faldet endnu mere dramatisk end i selve flyselskabet.

Topchefen i Emirates, Sheikh Ahmed Al Maktoum, betegner halvårsresultatet som en ”uforudset situation for hele luftfartsindustrien”, og betegner underskuddet som det første for Emirates i de seneste 30 år. Al Maktoum tilføjer dog, at han forventer en hurtig tilbagevenden til overskud på driften, så snart en Corona-vaccine er fundet.

”Ingen kan spå sikkert om fremtiden, men vi forventer en hurtig tilbagevenden i efterspørgslen efter rejser så snart en Covid 19 vaccine er tilgængelig, og derfor forbereder vi os på at imødekomme denne stigende efterspørgsel” siger Emirates-chefen. Han tilføjer, at selskabets aktionærer, som indtil videre har tilført godt 2 mia. USD til Emirates i år, har tilkendegivet at ville støtte fortsat i det omfang Corona-krisen nødvendiggør det, og at Emirates i øvrigt ikke er likviditetsmæssigt presset for nærværende.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.