Ekspert: Lavprisselskaberne kan vinde på Corona-krisen

Covid 19 krisen kan resultere i massiv flytning af markedsandele, vurderer luftfartsekspert.

”Coronakrisen kan være øjeblikket, hvor lavprisselskaberne ændrer spillereglerne i luftfarten. Selskaber som Ryanair, Wizzair og i nogen grad EasyJet har masser af kapital, og de har nemmere ved at tjene penge, når de øger trafikken.” Det siger luftfartseksperten Hans Jørgen Elnæs, der driver konsulentvirksomheden WinAir. Han har tidligere været lavprisselskabet Ryanairs repræsentant i Norden.

Han vurderer, at Norwegian og SAS til gengæld er sårbare, og det vil lavprisselskaberne formentlig udnytte til at flytte markedsandele.

Ryanair er allerede startet. Selskabet er fra 1. juli tilbage på 90 pct. af ruterne fra før krisen, og gennemfører i den kommende måned 40 pct. af det normale sommer. Også ungarske Wizzair har udnyttet krisen til at åbne flere ruter.

Omvendt vil SAS løbet af sommeren ”kun” nå op på 40 aktive ruter ud af normalt 290. Norwegian genåbner 76 ruter, men med få afgange. Kun 20 ud af det norske selskabs i alt 163 fly vil være i drift fra juli.

 

 

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA