Annonce:

Annonce:

CPH udfordret af sene bookinger

Danskerne booker flyrejser igen, men i sidste øjeblik. Det giver planlægningsmæssige udfordringer i Københavns Lufthavn.

Ifølge kommerciel direktør i CPH, Peter Krogsgaard, fordobles antallet af passagerer i Københavns Lufthavn fra måned til måned. Og det er direktøren glad for: ”For vi kommer fra et meget kritisk sted” siger han til nyhedsbureauet Ritzau.

Men Krogsgaard fortæller, at den stigende rejselyst også byder på nye udfordringer for lufthavnen: ” »Mange vil gerne ud at rejse, men hvor mange tidligere bookede to måneder, før de skulle ud at rejse, så er det nu helt ned til en uge før.De ugentlige opdateringer (af rejsevejledninger, red.) er nok årsagen til, at der bliver booket så relativt sent. Folk holder øje med, om de kan komme til Athen eller Mallorca, eller hvor de gerne vil hen, og så booker de og tager afsted,” siger Peter Krogsgaard.

Det betyder at både flyselskaber og handlingselskaber har sværere end normalt ved at disponere og planlægge hverdagen. Dertil kommer, at det generelt tager længere tid for passagererne at checke ind og passere sikkerhedskontrollen, fordi de øgede dokumentationskrav til Corona-pas mv. skal gennemføres manuelt.

Juni måned bød på et gennemsnitligt passagertal i Københavns Lufthavn på ca. 17.000 rejsende, hvilket er en fordobling i forhold til måneden før. I de sidste dage af juni var det daglige passagertal oppe på 30.000 passagerer, og stigningen er fortsat ind i denne måned.

Det er dog stadig betydeligt under de 83.000 daglige passagerer, som før Corona-pandemien passerede gennem sikkerhedskontrollen hver dag i sommeren 2019.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.