Annonce:

Annonce:

Boeing i mia-forlig: Undgår yderligere efterforskning

Indgår forlig med den amerikanske stat og betaler over 15 mia. kr. i bøder og erstatninger. Yderligere efterforskning af flyulykker lukkes.

Amerikanske Boeing har indgået et forlig med staten, som koster flyproducenten i alt 2,5 mia. USD, godt 15 mia. danske kr. 500 mio. USD går til erstatninger til de efterladte efter de omkomne i de to flyhavarier med Boeing 737 MAX fly, som i 2018 og 2019 kostede 346 mennesker livet.

Derudover skal Boeing efter aftalen betale henved 1,8 mia. USD i erstatning til de flyselskaber, der har været kunder hos producenten, og derfor har uanvendelige Boeing 737 MAX fly stående i flere år. Og endelig skal der betales små 250 mio. USD i regulære bøder til den amerikanske stat.

Det var en softwarefejl i flyenes styresystem, der var årsagen til de to flystyrt i 2018 og 2019, og samtlige Boeing 737 MAX fly blev derfor grounded af myndighederne verden over, mens flyproducenten rettede fejlene.

Samtidig har Boeing været under mistanke for, at man i ansøgningsprocessen om godkendelse af flytypen, ikke gav de amerikanske myndigheder korrekte oplysninger.

Men som en del af det indgåede forlig er det aftalt, at yderligere efterforskning af det spørgsmål indstilles, oplyser det amerikanske justitsministerium til nyhedsbureauet Reuters.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.