Boeing-direktør om flystyrt: Vi begik en fejl

Boeings administrerende direktør, Dennis Muilenburg, erkender, at flyproducenten har begået en fejl i kommunikationen med deres 737 Max-fly.

Flyproducenten Boeing begik en fejl i håndteringen af et problematisk advarselssystem i cockpittet på selskabets 737 Max-fly. Det erkender Boeings administrerende direktør, Dennis Muilenburg, til verdens største luftfartsudstilling i Paris i denne uge.

Det skriver Ritzau.

De amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) har tidligere på måneden været ude og fortælle, at Boeings flymodel muligvis er udstyret med dele, der ikke er fabrikeret ordentligt. Hvis flyets flaps ikke fungerer, betyder det ikke at et fly vil gå tabt, men Dennis Muilenburg understeger, at kommunikationen mellem myndigheder, kunder og ansatte ikke har været i orden:

– Det er uacceptabelt, fortæller direktøren.

Boeing har også fået kritik af piloter, der fortæller, at de ikke er blevet informeret om en software-opdatering i flyenes cockpit.

– Vi har tydeligvis begået en fejl i implementeringen af advarselssystemet, beklagede Dennis Muilenburg.

Boeing 737 Max var flyproducentens mest populære passagerfly, end til to fly styrtede i hhv. Indonesien og Etiopien, hvor samlet 346 mennesker mistede livet.

Flyulykkerne har fået flere myndigheder til at holde flyene på jorden. Der er endnu ikke nogen klar forventning til, hvornår flyene vil være i luften igen.

Kommentarer är stängda.