Annonce:

Annonce:

Arbejdsgruppe vil have lyn-tests i danske lufthavne

Det regeringsnedsatte Luftfartens Genstartsteam har afleveret en række anbefalinger, der skal få flere passagerer tilbage i flysæderne. Lyn-tests for Covid 19 og massiv markedsføring er de primære værktøjer, foreslår arbejdsgruppen.

Der skal sættes kraftigt ind med markedsføring af flyforbindelser fra Danmark til eksporttunge lande som USA, Kina, Japan og England. Og så skal særligt forretningsrejsende have mulighed for at blive straks-testet for Covid 19 og få hurtige svar, når de vender hjem fra arbejdsrejser til udlandet.

Det er nogle af de vigtige anbefalinger fra Luftfartens Genstartsteam, skriver Jyllands-Posten. Arbejdsgruppen, der har SAS-direktør Simon Pauck Hansen som formand, blev nedsat af regeringen i august måned, og består desuden af topcheferne i de fire største danske lufthavne samt repræsentanter fra bl.a. Sun-Air, Star Air og Norwegian samt fagforenings- og arbejdsgiverrepræsentanter.

”Virksomhederne mister ordrer og afsætning, hvis de ikke kan komme ud på eksportmarkederne. Hvis der ikke åbnes for flere flyrejser, risikerer vi at komme ind i en negativ spiral, hvor færre rejser betyder færre ruter” siger Simon Pauck Hansen.

Arbejdsgruppen anbefaler også, at der etableres mulighed for Lyn-tests for Covid 19 i danske lufthavne, så forretningsrejsende hurtigt kan blive testet ved hjemkomst efter udlandsrejser.

”Det er vigtigt at gøre det smidigt for forretningsrejsende at rejse ind i og ud af Danmark. De skal straks kunne blive testet og hurtigt have et svar, så de kan undgå at komme i karantæne og blive mere produktive. Erhvervsfolk på rejse skaber værdi for Danmark, og derfor skal de prioriteres” lyder det fra SAS-direktøren.

Luftfartens Genstartsteam er en af i alt otte arbejdsgrupper, regeringen nedsatte i august måned til at komme med anbefalinger, der skal genrejse dansk eksport efter Covid 19 krisen. De samlede anbefalinger fra alle otte teams bliver afleveret til Erhvervsminister Simon Kollerup i morgen tirsdag.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.