Annonce:

Annonce:

Analytiker om norske SAS-konkurrenters plan: Et skrækkeligt tidspunkt for SAS

Ny udvikling i konkurrencesituationen på det norske indenrigsmarked for flytrafik er et potentielt nådestød til både SAS og Norwegian, lyder analytikers vurdering.

Konkurrencesituationen på det norske marked for især indenrigstrafik bliver nu markant skærpet. I går offentliggjorde det ungarske lavprisselskab Wizz Air planer om at ekspandere med norsk indenrigsflyvning, og samtidig melder et helt nyt flyselskab, anført af rigmanden Erik G. Braathen, sig på banen fra næste sommer. Braathen, som solgte det tidligere norske flyselskab Braathen S.A.F.E til SAS for 18 år siden, har også været investor og bestyrelsesformand i Norwegian frem til 2009.

Mens det nye norske flyselskab ikke ventes operativt før næste sommer, vil Wizz Air allerede fra næste måned tilbyde billetter på norske indenrigsruter fra 199 norske kroner. Og den udvikling kan blive kritisk for både SAS og Norwegian, som i dag ”sidder” på markedet med markedsandele på henholdsvis 38% og 34%.

Aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank siger til Jyllands-Posten, at ” Wizz Airs ekspansion er ikke et decideret nådestød for SAS, men den kommer på et skrækkeligt tidspunkt. Trafikken på SAS selskabets markeder er imploderet, og genrejsningen af rejselysten ser ud til at blive en langtrukken affære”.

Med base i Gardermoen vil Wizz Air i første omgang ekspandere på tre norske indenrigsruter, og selskabet har – ifølge Jacob Pedersen – præcis de fordele, som de nuværende storaktører i markedet mangler: Vækst og penge i banken. Dertil kommer, at Wizz Air’s flyvende personale ikke har overenskomster som personalet hos SAS og Norwegian, og derfor sandsynligvis kan operere med lavere lønomkostninger.

”Ekspansionen understreger, at de stærke flyselskaber forsøger at udnytte de svage selskabers finansielle problemer til at vinde markedsandele – og om muligt drive dem ud i konkurs. Wizz Airs ekspansion er på den måde et skoleeksempel på, hvad der venter i fremtiden,”« lyder det fra Sydbank-analytikeren.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.