Annonce:

Annonce:

Analytiker: Ingen umiddelbar likviditetskrise i Norwegian

Norsk analytiker nedtoner faren for, at lavprisselskab løber tør for penge efter få måneder. Norsk Forbrugertilsyn kommer derimod med ”generel” advarsel.

Efter lavprisselskabet Norwegians utraditionelle tiltag med at søge konkursbeskyttelse for både to datterselskaber og selve hovedselskabet i Irland, vurderer den norske flyanalytiker, Hans Jørgen Elnæs nu, at risikoen for en akut likviditetskrise i flyselskabet er overdrevet.

”De greb Norwegian lancerede onsdag (hvor selskabet annoncerede ansøgningen om konkursbeskyttelse i Irland, red.) har ingen ting med Norwegian Air Shuttle og driften i Norge at gøre” siger Elnæs til det norske nyhedsbureau NTB. Han tilføjer, at der ”ingen umiddelbar fare” er for, at selskabet løber tør for kapital, lige med det første.

Analytikeren lægger vægt på, at Norwegian er blandt de europæiske flyselskaber, der i løbet af i år har formået at nedbringe de faste omkostninger allermest. Ifølge ham har Norwegian barberet omkring 88 pct. af de faste omkostninger væk, og har dermed reduceret omkostningsniveauet til omkring 100 mio. norske kr. om måneden. Samtidig, siger Elnæs, har Norwegian på nuværende tidspunkt en kontantbeholdning på mindst 2,9 mia. kr.

Hos det norske Forbrugertilsyn er man derimod mindre optimistisk i bedømmelsen af fremtidsudsigterne for lavprisselskabet. Tilsynet anbefaler ”generelt” købere af flybilletter at undgå forudbetalinger, men erkender også, at det sjældent er en mulighed. I stedet, anbefaler det norske Forbrugertilsyn, bør Norwegian-rejsende i størst muligt omfang forudbetale deres billetter med kreditkort, så man kan få sine betalinger refunderet af kortselskaberne, hvis flyselskabet ikke leverer den købte flyrejse.

Hos Norwegian selv fejler tilliden til fortsat drift gennem 2021 tilsyneladende ikke noget. Kommunikationsmedarbejder i selskabet Christer Baardsen, fortæller således til NTB, at det ”inden længe” vil være muligt at booke – og forudbetale – flyrejser med Norwegian ind i vintersæsonen 2021/22, og at man allerede i dag kan booke rejser frem til slutningen af juni måned næste år.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.