Annonce:

Annonce:

Amerikansk luftfartspakke er faldet på gulvet

Politisk uenighed om hjælpepakke til amerikanske flyselskaber. American Airlines og United Airlines begynder I dag hjemsendelse af 32.000 medarbejdere, som direkte konsekvens.

De to flyselskaber informerede i går de mange medarbejdere om, at de har mistet deres job, skriver Reuters. Amerikanske flyselskaber har, indtil videre, modtaget i alt ca. ni mia. dollars i økonomiske støtte fra den amerikanske Kongres. Selskaberne har som ”modydelse” lovet at afstå fra fyringer til udgangen af september måned.

Op til udgangen af september har amerikanske politikere derfor forhandlet intenst om en forlængelse af hjælpepakkerne, og det er disse forhandlinger, som er endt uden et resultat.

Doug Parker, der er topchef i American Airlines, siger i en pressemeddelelse, at ”vores folkevalgte politikere har ikke været i stand til at nå til enighed om en Covid 19-hjælpepakke. Derfor indleder vi torsdag den svære proces med at hjemsende 19.000 af vores hårdtarbejdende og engagerede kolleger”. Parker tilføjer dog, at de mange hjemsendelser vil blive ”annulleret”, hvis Kongressen finder en model for ny økonomisk støtte inden længe.

De seks største flyselskaber i USA vurderer, at de har brug for i alt 25 mia. dollars i de kommende seks måneder, hvis yderligere fyringer og hjemsendelser skal undgås.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.