Alitalia får tre milliarder i statslån

Det kriseramte flyselskab Alitalia har været under statslig administration siden maj 2017. Nu har flyselskabet modtaget et lån på 400 mio. euro fra den italienske stat, der skal finansiere flyselskabet, end til der er fundet en ny ejer.

Den italienske regering godkendte mandag et lån på 400 mio. euro, godt 3 mia. kroner, til det kriseramte statsejede flyselskab Alitalia.

Det nye lån skal gælde i seks måneder. I løbet af denne tid skal virksomhedens ledelse fortsætte sit arbejde med at omorganisere driften og finde en køber, oplyser den italienske regering i en pressemeddelelse.

Flere har været på banen som potentielle købere af Alitalia, herunder et konsortium bestående af det statsejede jernbaneselskab Ferrovie dello Stato (FS), selskabet Atlantia, som er kontrolleret af den velkendte Benetton-familie og amerikanske Delta Airlines.

Den tyske luftfartsgigant Lufthansa har også været i samtale om at overtage Alitalia, men ingen af ​​de mulige interessenter har svaret den italienske stat inden den seneste frist, der udløb 21. november.

Sidste gang Alitalia leverede overskud var i 2002. I det sidste halvandet år har virksomheden kostet de italienske skatteydere mindst 11 milliarder kroner, ifølge udregninger fra luftfartseksperten Andrea Giuricin. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Kommentarer är stängda.