Airbus skærer 15.000 medarbejdere væk

Franske og tyske produktionsanlæg rammes hårdest.

Flyproducenten Airbus tager nu konsekvensen af et dramatisk forringet aktivitetsniveau blandt verdens flyselskaber, og tager skridt til at opsige omkring 15.000 ansatte.

Selskabet oplyser, at 5.000 stillinger forsvinder fra produktionen i Frankrig, 5.100 i Tyskland, 1.700 i Storbritannien og 900 i Spanien. Dertil kommer yderligere 1.300 rundt om i verden, hvor Airbus har aktiviteter.

De mange opsigelser er en del af en samlet spareplan, der skal sikre en trimmet koncern efter Corona-krisen. ”Airbus står over for den værste krise, som vores industri har oplevet” siger koncernchef Guillaume Faury i en kommentar.

Han fastslår, at Airbus allerede før den nye plan har gennemført tiltag for at afbøde chokeffekten fra den globale pandemi. Men for at bringe koncernen sikkert videre, er det ifølge koncernchefen nødvendigt med nye og drastiske tiltag.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA