Annonce:

Annonce:

Air Greenland køber ny Airbus A330-800neo

Det grønlandske flyselskab Air Greenland har foretaget sin største investering nogensinde og bestilt den nye Airbus A330-800neo. Det nye fly leveres i 2021 og kommer til at betyde flere sæder og nye ruter fra Grønland.

Air Greenland har indgået en trecifret millionaftale med flyproducenten Airbus om levering af en ny A330-800neo, som forventes at være i rute fra 2021. Flyet forventes primært at flyve mellem Københavns lufthavn og de kommende nye internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat.

– Grønland har et uforløst erhvervsmæssigt potentiale inden for turisme, som både kan skabe udvikling og arbejdspladser. Sammen med nye landingsbaner i Nuuk og Ilulissat kommer vi til at åbne Grønland op på en helt ny måde, der vil øge turismen og skabe vækst, siger bestyrelsesformand Kjeld Zacho Jørgensen, der forventer en tocifret vækst inden for turisme, når det nye fly bliver indsat.

I 2019 overtog Grønlands Selvstyre alle aktier i Air Greenland og derfor glæder investeringen også Grønlands selvstyreformand.

– Vi investerer i disse år kraftigt i ny infrastruktur, og det er yderst positivt, at Air Greenland med denne investering i nyt fly griber mulighederne og på den måde er med til at sikre udvikling og vækst for fremtiden, siger Selvstyreformand Kim Kielsen.

Flere direkte ruter
Det nye fly kommer i fremtiden til at betyde flere direkte ruter til Grønland. Udover den direkte rute mellem København-Nuuk, åbner Air Greenland yderligere en ny, direkte rute til Ilulissat i Diskobugten.

Ruten forventes dog først at blive etableret efter åbningen af Ilulissats nye internationale lufthavn.

– Større kapacitet og flere ruter vil betyde reducerede rejsetider og lavere billetpriser for vores kunder i fremtiden. De rejsende kommer til at opleve bedre komfort i den nye kabine, og den nyeste teknologi gør os markedsledende i forhold til at reducere CO2-udslippet per passager, siger en tilfreds adm. direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.