Annonce:

Annonce:

Afviser Ryanair-anklager om statsstøtte til FlyBe

Skatteminister nægter angiveligt, at redningen af det konkurstruede FlyBe skete for engelske skatteborgeres regning.

Ifølge Skynews har den engelske skatteminister, Sajid Javid, skrevet direkte til Michael O’Leary og afvist beskyldningerne om ulovlig statsstøtte i forbindelse med redningsplanen for FlyBe. O’Leary har offentligt truet den britiske regering med et sagsanlæg, og er blevet bakket op i sin kritik af FlyBe-redningsplanen af bl.a. IAG-topchef Willie Walsh.

Kritikken vedrørende mulig statsstøtte går på, at FlyBe har fået henstand med betaling af en række skatter og passagerafgifter, som det konkurstruede selskab ikke kunne betale rettidigt. Men ifølge Sajid Javid er det ikke unormalt, at virksomheder, som oplever ”kortsigtede likviditetsproblemer” får henstand med at afregne deres gæld til staten. Ministeren skriver angiveligt også til Ryanair-chefen, at det irske lavprisselskab ville kunne opnå en tilsvarende ordning, ”hvis selskabet oplever likviditetsmæssige problemer”.

Redningen af FlyBe blev højt prioriteret af engelske myndigheder, fordi det regionale selskab betjener indenrigsruter, som ingen andre selskaber ønsker at trafikere, og dermed anses for at være ”vital” for landets infrastruktur.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.