Annonce:

Annonce:

Aalborg Lufthavn har mistet to tredjedele af passagererne

I lighed med andre lufthavne blev Aalborg hårdt ramt af Corona-krisen og lukkede grænser, som sidste år resulterede i et massivt fald i rejselysten og flytrafikken.

512.500 passagerer benyttede Aalborg Lufthavn i 2020, mens tallet i 2019 var 1.462.507.

Året startede ellers godt; de første to måneder havde lufthavnen i bogstavelig forstand luft under vingerne med mange fyldte fly til skidestinationer bl.a. til De Kanariske Øer.

Men i marts vendte udviklingen. Stort set al trafik til og fra lufthavnen blev sat på pause, og 85 pct. af medarbejderne blev sendt hjem.

Udenrigs- og chartertrafik fra den nordjyske lufthavn faldt med henholdsvis 76 og 80 pct., fordi myndighederne frarådede rejser til de fleste lande i Europa.

Omvendt har indenrigstrafikken skabt en vis aktivitet i lufthavnen under pandemien. Trafikken på indenrigsruten til København faldt dog stadig med 54 pct.

Aalborg Lufthavn glæder sig over, at der er kommet øget konkurrence på ruten til København, hvor flyselskabet DAT er begyndt at flyve på ruten, som SAS og Norwegian flyver med mindre kapacitet end før krisen satte ind.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.