Annonce:

Annonce:

Fem paradis-steder, der trues af turisme

Indbrud, nøgenbilleder og hærværk. Alt sammen konsekvenser der følger af turisme på kloden. Her er fem populære rejsemål, hvor myndighederne har fået nok.

Bali, Indonesien
På Kuta Beach på Bali er der smukke palmer, turkisfarvet vand – og bjerge af skrald. Det fik myndighederne til, forrige år, at deklarere en decideret ”skraldekrise”. Omkring 700 mennesker og 35 lastbiler var dagligt beskæftiget med at rense stranden for 100 tons affald, der dog også hidrørte fra to nærliggende strande.
Indonesien, og de mange turister i landet, har den tvivlsomme ”ære” af at være verdens næstmest forurenende, når det kommer til at smide skrald i havet. Kina holder den endnu mindre flatterende førsteplads.

Påskeøen, Chile
Påskeøen ligger isoleret i det sydlige Stillehav, og er kendt for sine stenfigurer. Men på blot nogle få årtier er både indbyggertal og kriminalitet fordoblet.
I august i år indførte myndighederne derfor nye regler, så turister på øerne fremover kun må opholde sig der i 30 dage, mod tidligere 90. Og fremover kan man kun bosætte sig på øerne, hvis man kan dokumentere familiemæssige relationer til nogen, der allerede bor der.

Dubrovnik, Kroatien
Dubrovnik er som taget fra en scene i ”Game of Thrones”, bogstavelig talt. Den smukke kroatiske middelalderby har nemlig været brugt som location under indspilningen af adskillige scener i den populære TV-serie.
Det har fået horder af turister til at invadere byen, særligt mange krydstogtsturister. Myndighederne planlægger nu at reducere antallet af ankommende passagerskibe og vil desuden opsætte kameraer, der tæller antallet af turister, der går gennem byens gamle bydel.

Machu Picchu, Peru
Turister, som trækker bukserne af for at fotografere sig selv på Machu Picchu til sociale medier er blevet et stigende problem i ruinbyen. I 2014 var landets kulturministerium nødt til at udsende påmindelser om, at det ikke er tilladt at afklæde sig ved den kendte attraktion. Og i et forsøg på at overkomme de frivole gæster har man nu opsat overvågningskameraer i bjergbyen.

Maya Bay, Thailand
Den thailandske paradis-strand, Maya Bay, blev verdensberømt efter filmen The Beach med Leonardo DiCaprio i en af hovedrollerne. Det daglige besøgstal nåede de følgende år op på 5.000, og det har fået katastrofale følger. Enorme mængder affald, heraf en stor del plast, ligger nu og flyder langs stranden.
Også vegetationen har taget skade. Og i et forsøg på at redde området er stranden, der i øvrigt ligger i en nationalpark, blevet lukket, for gæster fra oktober måned. Der er ingen meldinger om, hvornår Maya Bay åbner for offentligheden igen.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.