Annonce:

Annonce:

Februar blev dårligere end forventet for Aalborg Lufthavn

Februar 2020 bød på en tilbagegang for Aalborg Lufthavn på 5,9 procent i sammenligning med februar sidste år.

Foråret er i gang i Aalborg Lufthavn, der gør status over februar 2020, som bød på en samlet tilbagegang på 5,9 procent i forhold til februar 2019. Således rejste 105.699 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i februar sidste år mod 99.486 passagerer i år.

I februar 2020 var der en fremgang på 7,4 procent i antallet af charterpassagerer til og fra lufthavnen – med 14.102 charterpassagerer i år mod 13.130 i februar 2019. Samtidig var der tilbagegang i indenrigstrafikken og en mindre tilbagegang i udenrigstrafikken.

– Vi ser en lidt ærgerlig tilbagegang i februar, hvor vi havde forventet et noget bedre resultat, ikke mindst fordi der i år er 29 dage i måneden. Men stormene i Nordjylland, der førte til 10 aflyste fly, og usikkerheden omkring Coronavirussens udvikling og den påvirkning dette har haft på rejser til østen, resulterer i en tilbagegang i februar. Først og fremmest i indenrigstrafikken, hvoraf mange rejsende jo skal videre fra København og ud i verden, men også i udenrigstrafikken generelt.

– Til gengæld glæder vi os over den fortsatte fremgang i chartertrafikken, som blandt andet skyldes den nye charterdestination, Hurghada, og flere afgange til Madeira og Gran Canaria, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Lufthavnen havde 53.611 indenrigsrejsende til og fra Aalborg mod 60.088 i februar 2019, svarende til en tilbagegang på 10,8 procent. Antallet af rejsende til udlandet var på 31.773 i februar i år mod 32.481 sidste år, som resulterede i en mindre tilbagegang på 2,2 procent.

– I slutningen af marts starter flyselskaberne deres sommerprogram op, hvor charterselskaberne følger efter i løbet af april og maj. Vi kan derfor blandt andet se frem til, at Norwegian får fem ugentlige afgange til Malaga, KLM indsætter deres fjerde daglige afgang til Amsterdam, Vueling flyver til Barcelona torsdag og søndag og DAT’s rute til Bornholm starter op med tre ugentlige afgange, slutter Søren Svendsen.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.