Direktør i DRF, Lars Thykier

Desperat brancheforening til medlemmer: Stop med at refundere kunderne

I hvad der ligner et desperat forsøg på at skabe opmærksomhed omkring situationen for danske rejsebureauer udsendte DRF søndag en pressemeddelelse med en bemærkelsesværdig opfordring til sine medlemmer: Stop med at refundere kunder for aflyste rejser.

”Det er en markant udmelding, men hvis ikke regeringen meget hurtigt kommer med en betragtelig økonomisk indsprøjtning til rejsebranchen, er det vores vurdering, at rejsebureaubranchen som helhed risikerer at gå konkurs”, siger DRF-direktør Lars Thykier. Han betegner i pressemeddelelsen opfordringen til bureauerne som en ”nødretsbetragtning”.

Refusion af aflyste rejser følger af pakkerejseloven, og de rejsebureauer som vælger at følge brancheforeningens opfordring risikerer dermed formentlig efterfølgende både sigtelser og erstatningskrav.

DRF vurderer, at et stort flertal af danske rejsebureauer er tæt på at måtte dreje nøglen om inden udgangen af marts måned. Brancherepræsentanter mødtes derfor søndag med Erhvervsministeriet. Ifølge DRF var mødet dog resultatløst, idet det ikke bragte afklaring om, hvorvidt der er en branchespecifik hjælpepakke på vej til rejsebureauerne.

Kommentarer är stängda.