Dansk rederi vil bygge el-færge

Fanø Kommune og Fanølinjens ejere i Molslinjen er blevet enige om at sætte gang i byggeriet af en helt ny elektrisk færge.

Rederiet Molslinjen vil sætte strøm til en helt ny færge, som skal sættes i drift sensommeren 2021. Færge skal sejle den korte rute mellem Fanø og Esbjerg.

– El-færger er bedst til kortere ruter, hvor der ikke skal sejles hurtigt. Derfor har det været oplagt for os at se på, hvordan vi på én gang kunne løse problemerne med kapaciteten og samtidig få gjort færgedriften mere grøn, forklarer Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

I samarbejde med Fanø Kommune er der også lagt en plan, hvor muligheden for at ombygge de nuværende færger, Fenja og Menja til el-drift også skal undersøges.

– Jeg er meget stolt over, at Molslinjen og Fanø Kommune går forrest i omlægningen til el-færger. Det har stor betydning for vores CO2-udledning og for den grønne omstilling, udtaler borgmester Sofie Valbjørn.

For at få råd til den nye færge, vil billetpriserne stige. Færgen skal sejle udelukkende på el men bliver også udstyret med en backup. Færgen vil blive bygget hos Hvide Sande Shipyard.

Fanøfærgerne sejlede i 2019 omkring 32.500 afgange og transporteret mere end 1,8 millioner passagerer.

Kommentarer är stängda.