Annonce:

Annonce:

Danmark og Norwegian vil presse Rusland

Regeringerne i Norge, Sverige og Danmark har gået sammen i en aftale om, at Norwegian må få lov til at flyve gennem den såkaldt sibiriske korridor over Rusland til og fra Asien. Det vil sandsynligvis give et nyt møde mellem luftfartsmyndighederne i Skandinavien og deres russiske kolleger over nytår.

Korridoren er den korteste vej mellem Asien og Europa, og den er en betingelse for, at Norwegian kan åbne nye ruter mellem Asien og for eksempel Københavns Lufthavn.

I Norge, hvor Norwegian har hovedkontor, er man også utålmodig med at sikre Norwegian den samme ret, som SAS har haft siden efterkrigstiden. Det skriver hjemmesiden flysmart24.no.

SAS fik ret til at bruge den sibiriske korridor efter en aftale med det daværende Sovjetunionen i 50’erne, da SAS var det eneste skandinaviske selskab, der benyttede sig af overflyvningsmuligheden.

Norwegian presser for at få det samme, men Rusland har sagt nej. I Europa er der generelt kun ét selskab pr. land, som får retten, og siden Skandinavien ses som et land fra den russiske side, har russerne sagt nej til at lade et til selskab bruge korridoren.

Norwegian har presset hårdt på for at sikre sig muligheden for at flyve over Sibirien og har lovet en række nye ruter til Asien, hvis virksomheden får tilladelse. I mellemtiden har flere kinesiske selskaber åbnet nye ruter til Skandinavien.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.