Annonce:

Annonce:

Billund Lufthavn med vækstplan – vil nå 7 millioner passager i 2040

Med en kontinuerlig stigning i passagerer på lidt over tre procent årligt vil Billund Lufthavn runde syv millioner passagerer i løbet af de næste 20 år.

Billund Lufthavns administrerende direktør, Jan Hessellund, præsenterede mandag en ny vækststrategi for over 100 erhvervsfolk og politikere.

Præsentationen af lufthavnens Vækststrategi 2040 handlede om ’Airport City – det stærke centrum’. Det vil sige, at lufthavnen vil udvikle sig til at blive et centrum, der, ved at skabe global tilgængelighed, kan understøtte og udvikle erhvervslivet og turismeindustrien i Danmark.

Derudover har Billund Lufthavn sat et mål på syv millioner passagerer og 160.000 tons fragt i 2040.

For at håndtere de fremtidige passagerer appellerer lufthavnen til politikerne for at få sat gang i både motorvej og jernbane til lufthavnen. Politikerne fra Christiansborg var derfor inviteret til Billund for at få et indblik lufthavnens betydning og i den nødvendige udvidelse på infrastrukturen.

– Vi er vitalt infrastruktur for erhvervslivet, der er afhængige af det globale marked, men vi mangler udvikling på infrastrukturen. Danmarks andenstørste lufthavn skal kobles op på det nationale jernbanenet og på motorvejsnetværket. Erhvervslivet omkring os efterspørger det også i høj grad, siger administrerende direktør, Billund Lufthavn, Jan Hessellund, i en pressemeddelelse.

Han forventer, at passagervæksten vil betyde en årlig gennemsnitsvækst i udenlandske gæster på 4,5 procent.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.