Annons:

Usikkert for Flyr

Flyr har ikke haft succes med en ny finansieringsplan og bestyrelsen overvejer alternativer til videre drift.

Flyr oplyste mandag morgen til Oslo Børs, at selskabet ikke har haft succes med sin nye finansieringsplan. Selskabet er således i en alvorlig økonomisk situation, og bestyrelsen vil vurdere, om der er alternativer til fortsat drift. Mandagens flyvninger kører som normalt.

Finansieringsplanen, der blev offentliggjort i november 2022, forudsatte en given pris pr. Aktiekursen har dog ligget under, hvad der var nødvendigt for at gennemføre planen. Selskabet har derfor siden før jul arbejdet på at finde løsninger til at skaffe den nødvendige kapital til en alternativ finansieringsplan.

– Som følge af den globale mangel på fly har vi oplevet en stor efterspørgsel på chartermissioner og udlejning af fly og besætning til andre. Inden jul havde vi forhandlet en aftale med et europæisk flyselskab svarende til seks fly i produktion i perioden fra marts til oktober, forudsat at vi havde en alternativ finansieringsplan på plads. Selskabet og de finansielle rådgivere forventede, at denne aftale ville resultere i, at den alternative finansieringsplan ville blive en succes. Flyr har desværre ikke haft held med den alternative finansieringsplan og er nu i en situation, hvor bestyrelsen skal vurdere, om der er alternativer til videre drift, siger Flyrs formand Erik Braathen.

Den opdaterede forretningsplan skulle reducere risikoen, når over 50 procent af kapaciteten ville være sikret, i form af charteropgaver og udlejning af fly og besætning til andre, kombineret med noget mindre produktion på eget rutenet og til mest populære destinationer.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.