Annons:

Undersøgelse: Hver tredje danske fodboldfan vil hellere på fodboldrejse end familieferie

Ingen af de store sportsbegivenheder i 2020 er endnu blevet aflyst, og derfor kan det stadig blive et særdeles godt år for sportsinteresserede med mange store sportsbegivenheder. Booking.com, der er officiel Accommodation and Attractions Booking Partner for UEFA EURO 2020 (Europamesterskabet i fodbold), har undersøgt, hvor langt fans er villige til at gå for at sikre sig en plads på stadion, så de kan bakke op om deres favorithold.

Næsten halvdelen (49%) af fansene på globalt plan vil hellere rejse for at se deres favorithold spille kamp i 2020 end at tage på familieferie. Derimod ville ca. hvert tredje (31%) dansker vælge at rejse for at se sit fodboldhold fremfor en ferie med familien. Det viser en undersøgelse fra Booking.com på 29 markeder blandt mere end 19.000 fodboldfans.

Foruden EM i fodbold, der bliver afholdt i 12 europæiske byer, er Australien vært for det internationale verdensmesterskab i cricket, og i Japan løber en større international sportsbegivenhed af stablen.

Ser man på fansenes prioriteter i livet, ligger det at planlægge og booke rejser til sportsbegivenheder højt på listen; 33% af danske sportsfans sparer specifikt op til at kunne se deres favorithold eller -sportsudøver.

At være med til EM i fodbold er et helt særligt mål for adskillige globale sportsfans. 27% procent af danske fans har dette på listen som en sportsbegivenhed, de gerne vil opleve mindst én gang i livet.

Booking.com mærker også sportsbegivenhederne i bookingerne. Ifølge en pressemeddelelse viser deres tal, at de i sidste måned oplevede en markant stigning på 43% i søgninger på overnatningssteder i værtsbyerne for UEFA EURO 2020 med indtjekningsdatoer mellem 12. juni og 12. juli sammenlignet med samme periode sidste år.

Blandt alle værtsbyerne har der været størst stigning i søgninger på Bukarest, Baku og Bilbao – i hver af disse byer var der en stigning på 150% sammenlignet med sidste år. I København har antallet søgninger for samme periode steget med godt 33%. 

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.