Annons:

Turisme hjælper Grækenlands økonomi med at komme tilbage

Regeringsembedsmænd i Grækenland sagde, at de forudsiger, at den nationale økonomi vil vokse med 4,5-5 procent i år, delvist på grund af turistsektorens modstandsdygtighed.

Den græske tænketank IOBE oplyste mandag, at landets økonomi forventedes at have steget med 9%-9,5% i 2021 baseret på en stigning i turisme på 76,6% i årets første ni måneder.

IOBE’s basisscenarie forudser endnu en stærk præstation i år, hvor turismeindtægter når 80-90 procent af rekordåret 2019. Gruppens estimater er lidt over regeringens 4,5 procents vækstprognose.

“På trods af det faktum, at sidste års base vil være højere, reviderer vi væksten en smule opad, da økonomien viser stærk dynamik,” sagde IOBE-chef Nikos Vettas. “Denne inflation er ikke noget, økonomien ikke kan håndtere.”

Derudover forventes virkningen af ​​den genoprettede turistindustri at bringe arbejdsløsheden ned til et gennemsnit på 13,5 procent næste år. Forbrugerinflationen forventes at aftage til 1,5-2,0 procent i 2022.

Startende fra februar vil Grækenland kun give adgang til rejsende, hvis anden vaccine blev givet inden for de sidste syv måneder, medmindre de også har modtaget en booster.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.