Annons:

Sms afslører hemmelige forhandlinger mellem SAS-ansatte og Ryanair

I følge Berlingske forhandler tillidsfolk fra SAS i al hemmelighed med Ryanair om en aftale, der kan bringe det irske selskab tilbage til Danmark.

Det kan betyde helt andre og dårligere vilkår end dem, som de selvsamme tillidsfolk har takket nej til i SAS, lyder kritikken. SAS-ledelsen er meget overrasket over oplysningerne, men har samtidig et forslag til, hvordan hele den truende strejke i SAS kan afblæses.

Mens SAS-piloter i øjeblikket forhandler om en helt afgørende ny overenskomst med SAS, arbejder formanden for Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, sideløbende med at få en anden aftale på plads med Europas største flyselskab, Ryanair.

De usædvanlige dobbeltforhandlinger med en af SAS’ hårdeste konkurrenter får nu SAS-ledelsen til at reagere voldsomt over for Thyregod og Dansk Metals formand, Claus Jensen, som piloterne er organiseret under.

Berlingske er i besiddelse af en sms, som dokumenterer forhandlingerne mellem SAS-personalet og Ryanair. I den fremgår det, hvordan dialogen med Ryanair er på vej til at begynde, ligesom man beder om at se aftaler mellem Ryanair og personale fra andre lande »til inspiration«. Siden har Dansk Pilotforening, der har varslet en strejke i SAS, været til møde med Ryanair i Billund.

De nye oplysninger udløser en voldsom konflikt mellem parterne. På den ene side beskyldes SAS’ danske direktør, Simon Pauck Hansen, for »perfide og usande personangreb«. Omvendt mener SAS-direktøren, at der foregår et »fordækt og urent spil«.

»Det her viser med tydelighed, at man ikke mener, at SAS skal have en fair chance. Vi kan nu se, at vores tillidsfolk med Henrik Thyregod i spidsen er villige til at gå i strejke i SAS, mens de samtidig underbyder egne vilkår og giver konkurrenter mulighed for at komme ind i markedet og tage vores forretning fra os,« siger Simon Pauck Hansen til Berlingske.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.