Annons:

Seneste overnatningstal viser positive takter trods tilbagegang

Danmarks Statistik har offentliggjort overnatningstallene for april 2024, der viser, at antallet af overnatninger er gået en smule tilbage sammenlignet med april sidste år.

De seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik er blevet offentliggjort og viser, at der er en tilbagegang i antallet af overnatninger for april 2024 sammenlignet med sidste år. Skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

Tilbagegangen kommer efter, at første kvartal i 2024 har slået rekord. En rekord, der i høj grad skyldes, at påsken i år faldt i marts måned, hvor den normalvis ligger i april.

Sidste år i april var der 1.567.351 overnatninger, mens der for april 2024 var 1.509.429. Der er dermed sket en tilbagegang på knap 4 %. På trods af at antallet af overnatninger for april 2024 ligger lavere end april sidste år, er der dog sket en stigning for hele 2024 sammenlignet med 2023. Der har i 2024 været knap 5 mio. overnatninger, hvilket er en stigning på knap 2 % sammenlignet med 2023.

Derudover viser tallene nogle regionale forskelle, hvor Region Hovedstaden, Nordjylland og Midtjylland er de regioner, som er gået mest frem i 2024. Alle regioner har oplevet en fremgang i 2024 sammenlignet med 2023, hvor den mindste vækst er hos Region Sjælland med 0,7% vækst i antal overnatninger.

“Det er selvfølgelig ærgerligt, at april måned ikke kan fortsætte den flotte vækst fra januar, februar og marts, men at det samlede overnatningstal for 2024 er gået frem sammenlignet med 2023 er meget positivt. Det ligner samtidig i høj grad, at tallene er båret af udenlandske turister, hvilket lover godt for den kommende højsæson,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er viceadm. direktør i HORESTA.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.