Annons:

Saudi Arabien afslører planer om at opbygge en af verdens største lufthavne

Midt i Saudi Arabiens nuværende bestræbelser på at øge den internationale turisme annoncerede kongeriget planer om at udvikle en ny lufthavn, der lover at være en af verdens største.

Den nye lufthavn, der skal bygges i hovedstaden i Riyadh, kaldes King Salman International Airport til ære for den 86-årige kong Salman og skal bygges udover byens eksisterende King Khalid International Airport. Ifølge Mellemøsten Eye blev meddelelsen mandag offentliggjort af Aging King’s Son, også kongerigets premierminister, kronprins Mohammed bin Salman.

King Salman Airport vil indeholde seks parallelle landingsbaner og sigter mod at transportere 120 millioner passagerer årligt. Det har også forhåbninger om at se, at volumen stiger med 50 procent i forhold til de efterfølgende to årtier, hvorved der er plads til 185 millioner i 2050, og planlægger at have kapacitet til at håndtere 3,5 millioner tons last midt i dette århundrede, rapporterede CNN.

Dens masterplan skal designes af den anerkendte arkitektfirma Foster + Partners, der omtalte det som en fremtidig “Aerotropolis”, der vil omfatte 7,5 kvm. km af “lufthavnsstøttefaciliteter, bolig- og rekreative faciliteter, butikker” Virksomheden sagde, at den nye lufthavn vil blive drevet af vedvarende energi og certificeret en LEED-platinfacilitet takket være banebrydende grønne initiativer, der er indarbejdet i dets design.

Saudi-Arabien har allerede en vis erfaring med at skabe og drive en såkaldt aerotropolis, da det allerede er hjemsted for verdens største lufthavn-King Fahd International Airport i Dammam-opretholdt ca. 250 mil nordøst for Riyadh.

Foster + Partners sagde, at planen for King Salman International Airport er beregnet til at “øge Riyadhs position som et globalt logistikhub, stimulere transport, handel og turisme og fungere som en bro, der forbinder Østen med Vesten.” I de senere år har saudiske embedsmænd forsøgt at placere Riyadh som en rival til UAEs fremtrædende turisme og forretningsdestination i Dubai.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.