Annons:

SAS slipper med advarsel i politisag

SAS undgår straf for nøl med corona-kompensation til sine kunder.

Flyselskabet SAS slipper med skrækken, efter at selskabet sidste år blev meldt til politiet og sigtet for manglende tilbagebetaling af penge til sine kunder.

Kun hvis SAS igen bryder loven, vil selskabet blive straffet, oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi i et svar til DR Nyheder.

 SAS er blevet meddelt et tiltalefrafald og har fået en advarsel om, at selskabet må forvente at blive straffet, hvis det overtræder luftfartsloven igen, skriver anklagemyndigheden.

Det skete, fordi SAS ikke havde overholdt Trafikstyrelsens påbud om at tilbagebetale ubrugte flybilletter til sine kunder efter en turbulent coronaperiode med mange aflysninger.

Netop den særlige situation under pandemien lægger anklagemyndigheden også vægt på i sin beslutning, der er truffet i samarbejde med Trafikstyrelsen, lyder det i svaret.

– I afgørelsen er der blandt andet lagt vægt på den helt særlige situation, der gjorde sig gældende for hele flybranchen på grund af covid-19, hvor et stort antal flyafgange blev aflyst – samt det forhold, at SAS har tilbagebetalt kompensationskravene til passagererne, skriver politiet.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.