Annons:

SAS regnskab viser stort milliardunderskud

SAS opnåede et underskud efter skat på knap 4,8 milliarder danske kroner i det seneste regnskabsår

Selvom SAS har mere end fordoblet sin omsætning det seneste regnskabsår, så er det ikke nok til at generere overskud på driften, tværtimod.

Flyselskabet har onsdag morgen aflagt regnskab for regnskabsåret 2021/22 og det viset et underskud på godt syv milliarder svenske kroner.

Det seneste kvartal har godt nok været selskabets bedste mål på passagertal, siden coronapandemien ramte verden tilbage i foråret 2020. Men flyene var alligevel kun fyldt 77% op, og kvartalet endte med et underskud på godt 1,2 milliarder svenske kroner, svarende til 843 millioner danske kroner.

SAS kæmper lige nu for at sikre den fremtidige drift. Det sker i regi af omstruktureringsplanen SAS Forward, som blandt andet indbefatter at, man skal finde årlige besparelser for 7,5 milliarder svenske kroner. Derudover skal man have fundet nye investorer. Den danske stat har meddelt at man er villig til at bidrage med ny kapital til selskabet, som regner med at skulle bruge mindst 9,5 milliarder nye svenske kroner udefra.

Den norske og svenske stat, som er medejere i dag, har dog smækket kassen i.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.