Annons:

Rekordmåned for danske hoteller

April måned gav rekord i antallet af hotelovernatninger i Danmark.

April var en jubelmåned for danske hoteller, der havde flere gæster end samme måned nogensinde før. Danmarks Statistik har opgjort det samlede antal hotelovernatninger i løbet af måneden til godt 1,5 millioner, og det er aprilrekord, skriver flere medier.

På den baggrund mener Jannick Stubtoft, administrerende direktør i Horesta, at der er grund til optimisme omkring den vigtige sommersæson.

I det meste af Danmark er man således allerede tilbage på 2019-niveau, mens København dog stadig ligger lidt underdrejet, fordi udlændingene ikke er vendt tilbage i samme antal endnu. Men det skulle der gerne blive lavet om på uden de coronarestriktioner, der har holdt turisterne væk de seneste par år.

”Der vil helt sikkert være mange flere danskere, der rejser udenlands i sommer, men den tendens skulle omvendt også gerne trække mange udlændinge til Danmark,” siger Jannick Stubtoft.

”Men det er stadig lidt usikkert. Vi ved for eksempel ikke, om amerikanerne og asiaterne kommer. Der er jo krig i Europa, og det kan spille ind, specielt hvis krigen udvikler sig på den ene eller anden måde,” siger direktøren.

Han peger også på andre faktorer, der kan gøre indhug i sommeromsætningen på hoteller og restauranter. Blandt andet inflationen, der med 7,4 procent i maj er tårnhøj og skærer en pæn luns af danskernes budgetter.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.