Annons:

Rejsetrends: Danskerne vælger sikre kort i år

En ny analyse fra KLM viser, at danskerne nu vælger kortere rejser inden for Europa frem for lange ferierejser til fjerne destinationer. Dermed følger danskerne trop med ferierende fra Sverige og Norge, som ligeledes i stigende grad rejser inden for Europas grænser.

Friske data fra flyselskabet viser således, at booking- og rejsemønstrene har ændret sig, når man sammenligner reservationer foretaget med KLM i Danmark, Norge og Sverige i sommermånederne juni-august i 2019 og 2023.

Det gælder især stigningen i rejser inden for Europa frem for langdistance destinationer. 80 procent af flypassagererne valgte således at holde sig inden for Europas grænser i 2023. Rejser til den kroatiske by Split skiller sig ud med en stigning på hele 50 procent, mens Spanien og Portugal fortsat er meget populære destinationer.

Til en vis grad kan de nye rejsemønstre skyldes eftervirkninger fra pandemien, men vi tror også, det handler om de 3 V’er: verdenssituationen, valuta og vejr. Med den øgede økonomiske usikkerhed er en interkontinental rejse ikke lige så attraktiv, og samtidig opfattes Europa måske som et sikrere alternativ, siger Anita Wagner Feddersen, salgsdirektør i Danmark for AIRFRANCE og KLM.

Også selve varigheden af rejserne har ændret sig. Ifølge KLM’s tal er weekendrejser steget med fem procent, forlængede weekendrejser med ni procent og ugelange rejser med fire procent sammenlignet med 2019. Til gengæld er rejser, der strækker over en måned eller længere, faldet med ni procent, og andelen af dem, der er væk i tre uger, er faldet med 12 procent.

De rejsende fra Norden har historisk skilt sig ud fra det øvrige i Europa, når man kigger på, hvornår sommerferien bestilles. I Norden booker vi typisk ferien senere. Det har imidlertid også ændret sig efter pandemien. Andelen af danskere, svenskere og nordmænd, der booker deres sommerrejse mindst to måneder før afrejse, er vokset med næsten 9 procent siden 2019 til 25 procent i 2023.

  • På det seneste har vi dog set en stigning i reservationer tættere på afrejsen. Antallet af reservationer er simpelthen steget i takt med regnvejret, og vi er glade for, at så mange vælger at flyve med os. De mest prisvenlige billetter findes imidlertid jo tidligere, man booker, siger Anita Wagner Feddersen og fortsætter:
  • I takt med at rejseaktiviteten tager til, har vi også set en øget villighed til at tilvælge ekstra muligheder, såsom opgradering til en premiumkabine og andre bekvemmeligheder. Flere tilføjer også bæredygtigt flybrændstof, som er noget, vi håber, bliver den næste store trend, siger Anita Wagner Feddersen.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.