Annons:

Rejsebranchen vil stoppe trofæjagt

35 rejsebureauer opfordrer Sydafrikas regering til at stoppe trofæjagt i landet.

Turisters jagt efter løver og andre vilde dyr i Sydafrika bør stoppe nu. Det skal ikke længere være muligt at komme hjem fra ferien i Sydafrika med et foto af en nedlagt løve liggende foran nogle storsmilende jægere som et trofæ for deres bedrift på Savannen. Det mener nogle af de største rejsegiganter fra Danmark og udlandet

35 rejsebureauer, heriblandt Apollo, Ferie med Formål og flere andre danske rejsebureauer, har sammen med internationale rejsegiganter som Expedia, Booking.com og Tripadvisor sendt en opfordring afsted til den Sydafrikanske regering om at gøre trofæjagt til fortid i landet.

”Dyrevelfærden trænger til større fokus. For os er det vigtigt, at dyrevelfærden er i orden på vores rejser. Det er dét hele vores koncept er bygget op på. Derfor er det også helt naturligt, at vi er modstandere af trofæjagt og støtter op om initiativet for at få det stoppet,” siger Jesper Rasmussen, ejer af Ferie med Formål.

Det fælles åbne brev til Sydafrika kommer efter, regeringen har lagt op til at øge og profilere trofæjagt som bæredygtig turisme i landet. En ny undersøgelse fra dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection viser dog, at internationale turister tager afstand fra den blodige turistsport.

I undersøgelsen svarede 84 procent af de adspurgte internationale turister, at Sydafrikas regering bør prioritere dyrevenlig turisme frem for trofæjagt. 74 procent af de adspurgte mente, at profileringen af trofæjagt ville have en direkte dårlig effekt for landets ry som rejsedestination.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.