Annons:

Nye afsløringer om Spies: Nazist, der ville til den russiske front

Eftermælet af rejsekongen Simon Spies er nu forværret mere og mere. Først blev det afsløret, at han betalte teenagepiger for sex og for at misbruge dem. Nu afsløres det, at han var en aktiv nazi under Anden verdenskrig og ville slutte sig til den tyske hær i kampene mod Sovjetunionen. Tekst Janne Sundling

“Jeg vil gerne se og opleve en af ​​de store begivenheder i vores tid og personligt gøre en indsats for det, og det ville glæde mig, hvis I kan finde brug for mit arbejde i Rusland”

Simon Spies startede sit eget danske rejsefirma i 50’erne og voksede hurtigt i hele Skandinavien med sine Spies-rejser.

Først kom DR -dokumentarserien “Spies og Morgenbolledamerne”, hvor kvinder, der gennem 60’erne og 1970’erne har haft et forhold til Rejsekongen om, hvad der skete.

Piger mellem 15 og 18 år blev ansat til at være seksuelt tilgængelige for Speis-direktøren. Rejsekongen tilbød også betaling for at kunne udøve vold mod dem.

Det har allerede været kendt, at han var medlem af det nazistiske parti under Anden verdenskrig. ”Af praktiske grunde,” forklarede Spies sig selv. Han ville have gjort det for at få et job som økonom i Østrig. Men dokumenter, som magasinet Berlingske har fundet, viser noget andet. I 1942 tilmeldte han sig som frivillig i den tyske hær, der kæmpede mod Sovjetunionen.

Men i den officielle historie lyder det anderledes. Han blev nazist af “opportunistisk og praktisk grund og ikke af politisk eller ideologisk” det beskrives i bogen “Simon Spies: Solkongens liv og død “.

Men dokumenter i de danske nationalarkiv afslører at Spies, meldte sig som en tysk “kolonisator” i angrebet på Sovjetunionen. I alt 170 danske tilmeldte sig, og blandt dem var der en 21-årig Spies.

”Jeg er 21 år gammel og 176 centimeter høj. Jeg har altid været sund og sund, og jeg er af ren nordisk afstamning, ”skriver Spies i ansøgningen.

Han skriver, at han havde et job som bogholder i et firma i Salzburg og arbejdede for Terra Film, der producerede nazi-propagandafilm.

“Jeg vil gerne se og opleve en af ​​de store begivenheder i vores tid og personligt gøre en indsats for det, og det ville glæde mig, hvis I kan finde brug til mit arbejde i Rusland,” skriver Spies i ansøgningen.

Forsker Steen Andersen mener, at alt dette viser, at han ikke blev medlem af “praktiske” grunde.

”Simon Spies ville virkelig have det. Han var ikke kun et passivt DNSAP-medlem. Han var villig til at rejse til Rusland og optræde som kolonialist i et erobret land, ”siger han. Men Spies rejste aldrig, og de tyske succeser på den østlige front vendte sig mod det modsatte.

Simon Spies selv døde i 1984 som et resultat af en leversygdom.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.