Annons:

Ny undersøgelse: Corona påvirker stadig danskernes rejselyst

Danske ferierejsende er så småt på vej tilbage i ferieflyene. Men Corona påvirker stadig rejselysten markant, viser ny undersøgelse.

Selvom danskerne er begyndt igen at rette blikket mod sydligere himmelstrøg, når sommerferien i år skal afholdes, er der lang vej tilbage til tilstandene før Corona. Det viser en ny undersøgelse af danskernes ferieforventninger, som er lavet af VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme.

”Corona har ifølge undersøgelsen fortsat stor indvirkning på danskernes rejselyst og forventningerne til fremtidig rejseaktivitet og valg af destination, hvor valget i høj grad står og falder på destinationens håndtering af pandemien,” skriver Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme, i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen er lidt over 50% af de ferierejsende danskere i år klar til at rejse udenfor Danmarks grænser, og her er det særligt nabolandene Sverige og Tyskland samt ferierejsemål i Italien og Grækenland, der trækker.

Undersøgelsen dokumenterer også, at danskerne i større grad en normalt forholder sig afventende i forhold til booking af årets sommerferie. Hos VisitDenmark siger marketingdirektør Jane Grønkjær Henriksen, at man i år vil have øget fokus på Danmark som rejsemål, ”så vi kan inspirere danskerne til at tage ud og besøge de mange destinationer, som er meget mere end bare klar til at byde gæsterne velkommen”.

Ifølge undersøgelsen er det godt en tredjedel af de danske ferierejsende, som er afventende, og vil booke ferien med kortere varsel end tidligere.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne
Nyt om navne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.