Annons:

Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF: Det haster med udrulning af EU Coronapas

Rejsebureauernes brancheorganisation efterlyser hurtig implementering af fælleseuropæisk Coronapas.

Efter at EU Parlamentet og Det Europæiske Råd tidligere i maj nåede til enighed om udrulningen af et fælles Europæisk Coronapas har der været stille om den nye ordning, der har til formål at sikre fri bevægelse indenfor EU.

Nu efterlyser Danmarks Rejsebureau Forening en hurtig implementering af coronapasset for at undgå, at den kommende højsæson for rejsebureauerne forsvinder i usikkerhed om, hvorvidt forbrugerne tør rejse på sommerferie i EU.

”Hurtig implementering er altafgørende for den danske rejsebranche. Hvis vi får coronapasset på plads nu, kan noget af den delvist kuldsejlede sommer måske nå at blive reddet. Jeg kan godt forstå, at danskerne lige nu træder på bremsen i forhold til at købe rejser, men et fælles coronapas, der giver nogenlunde gnidningsfri adgang til de lande, der nu er åbne, vil hjælpe mange på vej til at tage den endelige beslutning om at rejse eller blive hjemme”, vurderer direktør i DRF, Lars Thykier.

Thykier tilføjer, at der også er brug for en afklaring af, hvilke lande i EU som ikke kan være klar med et Coronapas inden den 1. juli, som er sat som lanceringsdato af EU.

”Danmark er lige nu førende i forhold til at forberede introduktion af den danske version af EU-coronapasset. Det er rigtig godt. Men alle de andre EU & Schengenlande skal også være med fra start. Derfor er der brug for at Regeringen presser på for at alle lande, der har indgået aftalen også er klar så hurtigt som muligt og senest 1. juli 2021. Uanset at EU’s deadline nu er den 1. juli 2021, så forventer jeg, at Danmark fortsat fastholder, at fase 4-åbningen for udlandsrejser er den 26. juni 2021”, siger Lars Thykier.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.