Annons:

Radisson siger nej til hotelgigant

Den børsnoterede hotelkæde Radisson Hospitality takker nej til buddet på ca. 30 kroner per aktie fra den kinesiske Jin Jiang International, da buddet er for lavt.

I august blev Jin Jiang International, der er ejet af den kinesiske stat, den nye majoritetsejer af Radisson Hospitality. Dengang købte Jin Jiang en aktiepost på godt 50 procent fra det kinesiske koncern HNA, som efter sigende er en af verdens mest gældstyngede koncerner. Radisson, tidligere kendt som Rezidor, ejer Radisson Collection Hotel, Royal Copenhagen i København, Radisson Blu H.C Andersen i Odense Og Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus.

Shanghai-baserede Jin Jiang International ejer en række hoteller i Kina og Europa og har over 100.000 ansatte med en omsætning på 72 milliarder dollars i 2017.

Den 12. december kom buddet på ca. 30 danske kroner for hver af de resterende aktier i selskabet, som prissatte hele Radisson Hospitality på omkring 5 milliarder danske kroner.

Radisson Hospitality blev etableret i 2012, da US Carlson Hotels (nu Radisson Hospitality Inc.) samarbejdede med Rezidor Hotel Group (nu Radisson Hospitality AB) i Bruxelles. Indtil 2001 var SAS International Hotels og flyselskabet SAS majoritetsindehavere i Rezidor.

I december 2016 købte kinesiske HNA Tourism Group Carlson Hotels og Carlsons 51,3 procent i Radisson Hospitality AB. I august solgte HNA aktiebesiddelsen til kinesisk Jin Jiang, og den 12. december bød den nye ejer på alle de resterende aktier i selskabet.

I en pressemeddelelse den 2. januar anbefaler en uafhængig komité, udpeget af bestyrelsen for Radisson Hospitality, aktionærerne til at takke nej til buddet.
Radisson lavede en uafhængig komité, som skulle vurdere buddet fra kineserne. Onsdag slog komitéen fast, at buddet på ca. 30 kroner per aktie er for lavt og anbefaler således aktionærerne ikke at tage imod det.

Komitéen skriver i en pressemeddelelse onsdag:
– selvom aktionærerne anbefales til ikke at acceptere buddet, noterer den uafhængige komité som en konsekvens af buddet, at likviditeten af Radisson-aktien kan blive reduceret yderligere, og at ejerstrukturen kan koncentreres yderligere, hvilket kan være negativt for selskabets øvrige aktionærer.

De har ikke udtalt sig om, hvad der vil være en rimelig pris.

Kommentarer är stängda.

Nyt om navne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.