Annons:

Passagererne vender tilbage til København lufthavn

Påskemåneden april satte skub i flytrafikken i Københavns Lufthavn i Kastrup. Antallet af passagerer passerede 1,8 millioner i april 2022, hvilket gør det til den bedste måned i to år.

Trods den voldsomme stigning var antallet af passagerer 28 procent færre i forhold til april 2019, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

I løbet af årets første fire måneder rejste omkring fem millioner passagerer til eller fra Københavns Lufthavn.

Men den samlede kriseseddel er lige forbi. Siden coronakrisen ramte i marts 2020, har Københavns Lufthavn været tvunget til at låne mere end to milliarder danske kroner for at holde lufthavnen kørende . Lufthavnens største ejer er den canadiske provins Ontarios lærerpensionsfond og Danmarks arbejdsmarked svarende til den svenske AMF.

Stigningen i antallet af passagerer er også mærkbar ved, at andelen af solgte sæder i flyene steg fra 50 til 70 procent i løbet af årets første fire måneder. Trafikken er domineret af rejser inden for Europa med London, Oslo, Amsterdam og Stockholm som de mest populære destinationer

Trafikken over Øresund viser også opsving, både i persontrafikken med tog og bil, men er endnu ikke oppe på 2019-niveau.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.