Annons:

Ny rapport: Dårlig tilgængelighed på Arlanda truer svensk turisme

Både tilgængeligheden for indenrigs- og internationale flyvninger til Arlanda er faldet. Indenrigsflyvninger med 32 procent og internationale flyvninger med minus 24 procent

– Vi har været opmærksomme på, at turisternes muligheder for at rejse til Sverige med fly er blevet dårligere, og nu har vi det sort på hvidt, at tilgængeligheden til Sveriges vigtigste lufthavn Arlanda er blevet væsentligt forringet siden før pandemien, siger Visit Swedens administrerende direktør Susanne Anderson i en pressemeddelelse.

I analysen foretaget af Copenhagen Economics i samarbejde med SEO Economic Research på vegne af Visit Sweden, Region Stockholm og Swedavia sammenlignes tilgængeligheden til Stockholm Arlanda med Helsinki, Oslo, Hamborg, Milano, Berlin, Wien, København, Dublin, Barcelona , München, Amsterdam, Paris og London.

Af de sammenlignede regioner har kun Oslo, Hamborg og Helsinki lavere tilgængelighed end Stockholm Arlanda i 2023.

“Af de sammenlignede regioner er det kun Oslo, Hamborg og Helsinki, der har lavere tilgængelighed end Stockholm Arlanda i 2023”

Tilgængeligheden af ​​både indenrigs- og udenrigsflyvninger til Arlanda er faldet. Indenrigsflyvninger med 32 procent og internationale flyvninger med 24 procent. Indenrigsflyvninger til og fra Arlanda er vigtige for at transportere turister, der ankommer med internationale flyvninger, videre inde i landet.

Det største udenlandske fald i tilgængeligheden til Stockholm Arlanda mellem årene 2018 og 2023 er Asien med 54 procent, efterfulgt af Norden med 25 procent, resten af ​​Europa 24 procent, Latinamerika 21 procent, Afrika 15 procent , Mellemøsten 10 procent og Nordamerika 4 procent.

I 2023 står Arlanda Lufthavn for 94 procent af den samlede tilgængelighed til Stockholm-regionen (indenrigs- og udenrigsflyvninger) og Bromma Lufthavn står for 2 procent af tilgængeligheden fra udlandet med flyvning til Stockholm-regionen og for 35 procent af tilgængeligheden med indenrigs flyvninger.

Baggrund

Tilgængelighedsundersøgelsen er udført af Copenhagen Economics i samarbejde med SEO Economic Research på vegne af Visit Sweden, Region Stockholm og Swedavia. Målingen er gennemført i løbet af en uge i september 2023. Rapporten er en opfølgning på rapporten om Stockholmsregionens internationale tilgængelighed offentliggjort i 2012 og 2019, hvor de tre rapporter er sammenlignelige, da beregningerne er foretaget efter samme metode. og med samme type data.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.