Annons:

Ny bog stiller skarpt på dansk turisme

Dansk turisme er i rivende udvikling og bidrager hvert år med tusindvis af arbejdspladser i hele Danmark. Nu tager en ny bog turismeerhvervet under kærlig behandling og analyserer tendenser, udfordringer og muligheder for turismen i Danmark og internationalt.

Bag bogen ”Turisme – perspektiver på centrale udfordringer og muligheder” står flere forfattere fra uddannelses- og vidensinstitutioner fra hele Danmark samt erhvervsaktører og ”praktikere” fra dansk turisme.

Den er den første danske bogudgivelse om turisme i mere end 15 år, og den skal bidrage til at højne vidensniveauet i hele branchen og på landets turismeuddannelser. Skal turismeerhvervet fortsat udvikle sig i takt med nye krav til bæredygtighed, digitalisering og innovation er der nemlig brug for ny viden på området.

Bogens temaer er centreret om, hvordan turismen udvikler sig, og hvilke trends der kan få betydning for turismen. Bogen ser også nærmere på, hvad bæredygtighed betyder for turismeudviklingen, og hvordan det kan spille en rolle, specielt i de kommende år med flere reguleringer og direktiver. De mange turister, både danske og udenlandske, er også under luppen i forhold til de krav og forventninger, de har til turisme- og oplevelsesindustrien i dag og i fremtiden. Og så sætter bogen bl.a. også fokus på de muligheder, der ligger i øget digitalisering og innovation.

Det er Lars Falk, lektor, og Michael Fast, docent, fra Professionshøjskolen UCN, der som redaktører står i spidsen for den nye udgivelse, som udgives på Hans Reitzels Forlag og udkommer d. 18. juni. Ud over de eksempler, bogen indeholder, er der adgang til en online samling med praktiske og tidssvarende cases, som kan hentes frit via bogens sidewww.hansreitzel.dk.

Katja Moesgaard, adm. direktør, VisitDenmark

”Turismen er et stort og vigtigt erhverv i Danmark, som omsætter for 152 mia. kr. årligt og bidrager velfærd og udvikling i hele landet. Bogen giver et godt indblik i turismens kompleksitet, udfordringer og muligheder, ligesom den giver et bud på, hvad der skal til for at lykkes med en bæredygtig vækst. Det er godt afsæt for nye studerende, der skal bringe turismen videre.”

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.