Annons:

New York City har kun godkendt 257 registreringer af korttidsudlejning forud for deadline den 5. september

New York Citys Office of Special Enforcement har kun godkendt 257 registreringer af korttidsudlejningsværter - ud af 3.250 ansøgninger - forud for en håndhævelsesfrist den 5. september.

Den har kun gennemgået 808 ansøgninger, eller omkring 25 % af værtsansøgningerne, der er indsendt til dato, fortalte håndhævelseskontoret til Skift mandag.

Med henvisning til Inside Airbnb-data rapporterede The Guardian i januar, at Airbnb havde mere end 40.000 opslag i New York City. Mange af dem ville ikke være berettiget til at registrere sig i henhold til byens nyligt håndhævede krav.

Fra den 5. september står værter for bøder på op til $5.000 eller tre gange omsætningen for den tredje overtrædelse og risikerer at få deres registreringer, hvis de har en, tilbagekaldt.

Byen klarer tilsyneladende en overbelastning af ansøgninger om registrering af kortvarig leje. Mere end halvdelen af de 3.250 ansøgninger kom ind efter den 8. august, hvor en dommer afviste en Airbnb-sag, der udfordrede byens bestræbelser på at håndhæve reglerne for værtsregistrering. Airbnb har kaldt registreringsreglerne for “et faktisk forbud”.

Byen har afslået 72 ansøgninger og returneret 479 med anmodning om yderligere oplysninger for at rette mangler i ansøgningen.

“Fra den 5. september 2023 vil OSE’s indledende fase af lokal lov 18-håndhævelse fokusere på at samarbejde med bookingplatformene for at sikre, at de bruger byens verifikationssystem, at alle verifikationer sker korrekt, og at platformene er stoppet med at behandle ikke-verificerede transaktioner, ” Christian Klossner, administrerende direktør for Office of Special Enforcement, sagde i en erklæring. “OSE vil fortsætte med at opfylde sit håndhævelsesansvar med fokus på at reagere på indsendte klager om ulovlig beboelse.”

Der er 10.157 udlejeransøgninger, der skal placeres på en liste over bygninger i byen, hvor korttidsudlejning er forbudt. Listen er ikke designet til, at udlejere kan ansøge om at forbyde korttidsudlejning; i stedet er det en meddelelse til kommunen, at lejeaftaler med lejere allerede forbyder korttidsudlejning.

Byen vil bruge listen over forbudte bygninger til at afvise registreringsansøgninger fra værter i disse bygninger.

New York City vedtog Local Law 18, kendt som Short-Term Rental Registration Law, den 9. januar 2022. Den kræver, at værter er til stede under et ophold, og at reservationer er for mindre end 30 dage. Byen forbyder også dørlåse på soveværelser i det fælles rum i lejemålet.

Loven, som begynder at blive håndhævet den 5. september, kræver også, at værter skal indhente en registrering fra byen, og at platforme som Airbnb, Vrbo og Booking.com verificerer, at fortegnelser har godkendte værtsregistreringer, og at de indsender månedlige rapporter til by, der dokumenterer transaktioner. Platformene er underlagt bøder på $1.500 pr. booking for transaktioner, der overtræder New York City-loven.

Airbnb har sagt, at New York City tegnede sig for omkring $85 millioner af sin årlige omsætning. Airbnb menes at være den største korttidsudlejningsaktør i de fem bydele. Vrbo er mindre urban end Airbnb, og Booking.com er mere Europa-fokuseret end sine to rivaler.

Klossner fra byens Office of Special Enforcement sagde i en retssag, at byen anslår, at omkring 55 % af Airbnbs indtægter i New York City kom fra ulovlige annoncer.

Byens gebyrer er vært for et gebyr på $145, som ikke kan refunderes for registreringsansøgninger.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.