Annons:

Lufthavnskonflikt kan få vidtrækkende konsekvenser

Hvis konflikten i Københavns Lufthavn ikke bliver løst i tide, kan det få alvorlige og vidtrækkende konsekvenser for turismen og erhvervslivet. Det skriver HORESTA i deres nyhedsbrev.

Hos HORESTA vækker den nuværende konflikt i Københavns Lufthavn bekymring. De mange forsinkelser og aflysninger kan nemlig få turister til at vælge Danmark fra, når de overvejer deres næste rejsedestination. Derfor opfordrer HORESTA til enighed og politisk intervention, især fordi vi hastigt har kurs mod sommerferieperioden.

Uenigheder om arbejdsvilkårene for flyveledere i Naviair, som styrer den civile flytrafik i Danmarks luftrum, har ført til måneder med lange køer, forsinkelser og aflysninger af flyafgange.

Konsekvenserne er til at føle på. Alene i april var 45 procent af lufthavnens ankomster og afgange forsinket mere end et kvarter, hvilket påvirkede en million rejsende. Dertil skal lægges de 400 aflysninger, som har ramt cirka 60.000 rejsende.

Hvis konflikten fortsætter, kan det få alvorlige konsekvenser for hotel-, restaurant-, og turismebranchen i Danmark, vurderer HORESTA. Branchen er kommet rigtig godt tilbage efter nogle hårde år under corona og har slået flere overnatningsrekorder, senest i marts i år, hvor udenlandske overnatninger steg med knap 27 procent sammenlignet med 2022. Hvis lufthavnskonflikten fortsætter, kan det betyde, at færre turister flyver til Danmark. Hvis det sker, vil det ikke kun kunne mærkes i branchen, men vil også medføre et tab af arbejdspladser og færre skatteindtægter.

“Vi ser ind i sommerperioden, som er afgørende for mange virksomheder. Derfor bekymrer konflikten i lufthavnen os rigtig meget, for konsekvensen kan være, at turisterne simpelthen vælger Danmark fra. Udenlandske turister skabte i 2019 et skatteprovenu på næsten 57 milliarder kroner, så hvis der ikke kommer ro på planlægningen i lufthavnen, vil det i sidste ende trække tråde til resten af samfundet. Det er også derfor, at HORESTA opfordrer transportministeren til at gå ind i sagen for at få parterne til forhandlingsbordet og hurtigst muligt finde en løsning,” siger Mette Falkenberg Rasmussen, der er direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA.

HORESTA har sammen med ti andre turistorganisationer sendt et brev til transportminister, Thomas Danielsen (V), hvor organisationerne gør opmærksom på deres bekymringer.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne
Nyt om navne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.