Annons:

Strenge straffe for snyd med PCR test

Retten i Bruxelles idømte onsdag fængselsstraffe på op til et år til 16 rejsende, der i de seneste måneder havde fremvist en falsk attest for en negativ PCR-test i Bruxelles Lufthavn for at kunne rejse.

Det er den første gruppe blandt 160 personer, der af den grund bliver stillet for retten. I løbet af de sidste par måneder er omkring 820 mennesker blevet fanget i Bruxelles lufthavn, der forsøgte at passere med et forfalsket certifikat. Omkring 80 % af dem har accepteret et strafferetligt forlig på 750 euro, og skal derfor ikke i retten. De andre forfølges i grupper af anklagemyndigheden i Halle-Vilvoorde.

Tolv af de tiltalte var fraværende under retsmødet. Retten idømte seks måneders fængsel og en bøde på 1.600 euro til 11 af dem for dokumentfalsk eller forfalskning inden for datalogi. For en tiltalt blev fængselsstraffen fordoblet, fordi han faktisk havde corona på tidspunktet for sin falske attest.

En kvinde, der var til stede, men fastholdt, at hun var uskyldig, fik seks måneders betinget dom og en bøde på 800 euro. De øvrige tre personer, der var til stede ved retssagen, fik 60 timers arbejdsdomme, med skiftevise straffe på et års fængsel.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.